Umeå FC vann mot topplaget Carlstad United BK på söndagen. Slutsiffrorna blev 1-0 och målet gjordes av Isaac Boye (hans fjärde mål i UFC-tröjan denna säsong). Nu har Umeå-laget bara tre poäng upp till serieledarna FC Linköping City.
– Vi gör det bra i 90 minuter, säger talangen Yoel Embaye.

Umeå FC inledde matchen bättre och hade inte svårt att skapa vassa chanser redan från minut ett. Umeå FC stod för en bra försvarsinsats och tryckte ner gästerna som inte kunde skapa någonting i den första halvleken som slutar 1-0 till hemmalaget efter mål av Isaac Boye på en straff i den 25:e spelminuten.

I den andra halvleken lyckades bortalaget föra spelet men utan att skapa riktigt farliga chanser mot ett Umeå FC som låg rätt i positionerna. I slutminuterna hade inhoppande Yoel Embaye ett jätteläge när han träffade ribban och det var lite tveksamt om bollen var inne eller inte.
– Jag frågade Deniz (Yaldir) om det var mål, han sa att bollen var inne. Det tror jag också, säger han och skrattar.

Innan domaren Kastriot Gerxhaliu blåste av matchen hann Carlstad United slå en frispark precis utanför straffområdet men den gick rakt i muren och Umeå FC vann matchen med 1-0.

Yoel Embaye är nöjd med sin och lagets insats och menar att laget har någonting bra på gång.
– Vi visste att det skulle vara en tuff match. Det är ett bra lag vi mötte, men vi gör det bra i 90 minuter.

På onsdagen spelar Umeå FC hemma igen då Vasalunds IF kommer på besök. Vid en seger där innebär att Umeå FC går upp i lika många poäng som FC Linköping City som just nu leder serien. Att det blir en ny match redan på onsdag oroar inte Yoel som menar att laget har en bred trupp med många skickliga spelare.
– Nu måste vi återhämta kroppen och ta hand om den. Vi har många hungriga spelare som kan hoppa in från bänken, så det kommer inte vara något problem.