Umeå FC åkte på en tung förlust i bortamötet mot Sollentuna. 3-2 skrevs slutresultatet efter att Umeå FC tappat en 1-0-ledning.

Allt började programenligt. Umeå FC ägde tillställningen och gjorde också 1-0 25 minuter in i matchen genom Seif Kadhim. Men efter det hände något. Sollentuna kvitterade efter 35 minuters spel efter man enkelt kommit runt på kanten och Thibaut Molinatti satt ett fint volleyskott. 2-1-målet för hemmalaget kom efter en hörna, då återstod en minut av den första halvleken.

Efter en förlorad nickduell och ett vackert avslut av Dida Rashidi kom sen 3-1-målet för hemmalaget. Då var det en halvtimme kvar. Umeå FC reducerade förvisso genom Victor Kamf, men det var för sent. Sollentuna vann matchen med 3-2.

Sollentuna FF – Umeå FC 3-2 (2-1)
Målen: 0-1 (25) Seif Kadhim (Samuel Kroon), 1-1 (34) Thibaut Molinatti, 2-1 (44) Maximilian Victor Lundsgaard Widfalk, 3-1 (65) Dida Rashidi, 3-2 (90+2) Victor Kamf
Varningar Sollentuna: Monir Jelassi, Kalle Ramsell, Cameron Streete Umeå FC: Nicklas Raaholt, Emmanuel Yeboah, Yoel Embaye