I säsongens hittills viktigaste match föll Umeå FC tungt. Formstarka Nyköping vann med 2-1.

Det blev ingen rolig dag på Rosvalla för Umeå FC. Hemmalaget tog ledningen med minuter kvar av den första halvleken då den tidigare UFC-spelaren Suad Grudas frispark nådde en fristående Pontus Nordenberg. Innan det var Victor Kamf nära på att ge Umeå FC ledningen men nicken smet just utanför stolpen.

I början av den andra halvleken var det Umeå FC som var det bollförande laget men hade svårt att ta sig till riktiga målchanser. Istället så kontrade Nyköping och Alexander Alp gjorde 2-0. Umeå FC tryckte på för en reducering vilket man också hittade genom Seif Kadhim, men det var för sent.

Umeå FC gick poänglösa från Rosvalla IP och får nu be Sylvia om hjälp i måndagens möte mot Linköping för att ha kvalplatsen i egna händer inför slutomgången.

Division 1 Norra, omgång 29
Nyköping BIS – Umeå FC 2-1 (1-0)
Målen: 1-0 (40) Pontus Nordenberg, 2-0 (71) Alexander Alp, 2-1 (90+4) Seif Kadhim
Varningar Nyköping: Mathias Benker, Enis Ahmetovic, Kevin Custovic, Jakob Bergman Umeå FC: Nicklas Raaholt