SHARE

Umeå FC besegrades i årets första hemmaträningsmatch när division 2-laget IFK Luleå kom på besök på lördagen. Slutsiffrona skrevs 0-1 till gästerna.

Umeå FC hade tre raka segrar i bagaget inför lördagens drabbning mot Luleå, men den fjärde segern kom inte.
Umeå-laget fick kalla in några UFC Akademi-spelare på grund av sjukdomar och skador i laget. Men tränaren Magnus Henrysson var nöjd med hur killarna från UFC Akademi spelade.
– De gör det bra.

Umeå FC inledde matchen bättre och skapade en hel del heta lägen i den första halvleken men hemmalaget hade svårt att komma till avslut.
Umeå FC försökte trycka på i de sista minuterna men den första halvleken slutade 0-0.

Pressen fungerade inte så bra och det håller UFC Akademi-spelaren Hugo Johansson med om. Han gjorde sin första match i A-laget-tröjan och fick spela i 90 minuter.
– Jag är nöjd med min insats och det var kul att få spela min första match, säger Hugo som är besviken över förlusten och fortsätter:
– Det kunde ha gått bättre.

Umeå FC backade lite i den andra halvleken samtidigt som Luleå växte in i matchen och skapade farliga lägen. Bortalaget lyckades efter några försök ta ledningen genom Max Wårell.

Hemmalaget försökte svara upp efter Luleås ledningsmål, men lyckades inte.
– Jag ska inte skylla på det, men det är sjukdomar och skador som gör att vi förlorar idag. Vi behövde några A-lagsspelare för att kunna hota Luleå, säger tränaren Magnus och fortsätter:
– Jag är nöjd med defensiva spelet men det finns mycket kvar att jobba med i den offensiva. Det var många spelare som har aldrig spelat ihop, det gör att det presspelet inte blir så bra.

Tränaren är nöjd med Hugos insats mot Luleå.
– Han gjorde en bra insats i sin första A-lagsmatch, han fick spela ihop med Omar (El Baad) som han aldrig ha spelat med förut.

Nästa helg blir det dags för årets första derby mot Team TG.
– Hoppas att kommunen kan fixa till planen så att vi kan spela på en hel plan, säger tränaren som menar att en bra träningsvecka kommer att vara nyckeln till ett bra resultat mot seriekonkurrenten Team TG.
– Det blir en bonusmatch men vi vill alltid vinna, avslutar tränaren Magnus Henrysson.

Umeå FC – IFK Luleå 0-1 (0-0)
Målen: 0-1 (79) Max Wårell
Så spelade Umeå FC:
Måns Nygren
Max Wolf-Watz (ut 80), Omar El Baad, Hugo Johansson, Jens Stigedahl
Stefan Lindmark, Aurelien Norest
Yoel Embaye (ut 87), Emil Johansson, Albin Näslund (ut 65)
Jacob Ottosson (ut 80)
Ersättare: Marcus Hällgren, Seif Kadhim (in 65), Viktor Björk (in 80), William Andersson Junkka (in 87), Hugo Westerberg (in 80)