Trots ett stort spelövertag lyckades inte Umeå FC ta hem alla tre poäng mot Boden. Hemmalaget kvitterade när det återstod tre minuter av matchen.

Det var toppen mot botten som möttes på Boden Arena på fredagskvällen och det märktes. Frånsett en tidig kontring av Bodens nummer 11 Willie Clemmons vars skott gick i utsidan stolpen ägde Umeå FC den här matchen.

Men likt mötet mot Sylvia förra helgen hade Umeå FC svårt att göra mål trots många bra målchanser. Men man fick utdelning tidigt i den andra halvleken efter att Deniz Yaldir petat in bollen från bara någon meter efter Isaac Boyes skott.

Med tanke på matchbilden trodde nog de flesta att Umeå FC skulle åka hem till Umeå med alla tre poängen i bagaget. Men så blev det inte. En långboll och ett inlägg senare kvitterade inhoppande Mamadou Kouyate till 1-1 med en fin nick.

Umeå FC lyckades skapa två halvchanser i de absoluta slutminuterna men Norrlandsderbyt slutade lika, 1-1.

Bodens BK – Umeå FC 1-1 (0-0)