SHARE

3-0 hemma mot IFK Umeå gav inte bara tre poäng till Umeå FC Akademi utan också en säkrad serieseger med tillhörande division 3-spel 2017.
– Fantastiskt kul och skönt, menade Umeå FC Akademis tränare Benjamin Kinnunen.

I näst sista omgången av årets söderfyra ställdes Umeå FC Akademi på fredagskvällen hemma på Umeå Energi Arena Sol mot IFK Umeå 2 med trevligt nog tämligen många åskådare på läktarna denna höstpräglade kväll.
Detta för att bevittna en match där mer än tre ”vanliga” poäng låg i potten…
– Jag tycker att vi gör en okej första halvlek, i andra blev det sämre, det var som vi bara spelade av det när vi kände att vi hade kontroll på det hela, menade Benjamin.

Så mycket mer behöver väl inte ordas om själva matchen där tre bra distansskott låg bakom Umeå FC Akademi-triumfen.
Detta redan i den fjärde minuten av Noa Lindahl, i den 43:e av Albin Almqvist och så med tio minuter kvar från Anton Erikssons dojja.
3-0 till Umeå FC Akademi som därmed alltså såg till att säkerställa seriesegern i årets division 4 södra Västerbotten.
– Vi hade en intern målsättning att vi skulle försöka vinna serien, att vi skulle gå för det och det är ju alltid roligt att gå i land med en målsättning och om man dessutom gör det i samklang med såväl en individuell som kollektiv utveckling, ja, då är det mer än toppen, sa Benjamin och tillade:
– Och vi har ju faktiskt till mycket stor del lirat oss igenom serien.

Redan under debutåret i seniorsammanhang blev det alltså maxutdelning för det unga laget där de äldsta spelarna denna kväll är födda 1998.
– Det finns mycket talang och framtid i det här laget, menade Benjamin. Att killarna dessutom får vara med och vinna en seniorserie redan på första försöket är ju inget annat än imponerande och något de kommer att minnas resten av sina liv.
Tränaren är dock inte direkt överraskad över det guldkantade utfallet…
– Nej, inte på något sätt, killarna har växt enormt mycket både som spelare och som människor under säsongen vilket också gav resultat.
Att så här direkt efter slutsignalen och guldfirandet summera hela säsongen ger vi oss inte in på, men…
– Överlag tycker jag att det varit mycket bra från vår sida, finns inte mycket att klaga på, skrattade Benjamin Kinnunen efter fredagskvällens segermatch mot IFK Umeå.

Återstår på programmet i söderfyran gör för Umeå FC Akademi en nu betydelselös match mot Umedalens IF nästa lördag 1 oktober.

Umeå FC Akademi – IFK Umeå 2 3-0 (2-0)
Målen: 1-0 (4) Noa Lindahl, 2-0 (43) Albin Almqvist, 3-0 (80) Anton Eriksson

Läs också:
Dubbla guld under Umeå FC Akademis första säsong
Lindahls ledningsmål banade vägen
Kapten Almqvist njöt efter segern
Eriksson satte spiken i kistan