Umeå FC är i princip piskat att vinna varje match för att haka på toppstriden. Jobbet gjordes mot Assyriska mycket tack vare Simon Mårtenssons dubbla mål.
– Det var inga speciella mål, men väldigt sköna, säger Mårtensson.

Många tänkte säkert att det skulle bli en ”walk in the park” för hemmalaget när nedflyttningshotade Assyriska kom på besök. Men gästerna visade sig från sin bättre sida.
– Vi vet om att det är ett skickligt lag. Att dom ligger där nere är konstigt, tycker Mårtensson.

Trots ett lite större bollinnehav för gästerna inledningsvis hade Umeå FC kontroll på läget och man gjorde också matchens första mål. Bbakkas inspel hittade Mårtensson som från nära håll kunde stöta in bollen.
– Ett riktig drömmål, skrattar Simon.

Hans andra för kvällen såg nästa identiskt ut, i alla fall till antal meter från mållinjen.
– Det är efter en hörna och bollen damp ner framför mig så det var bara att låga in den.
Det målet föll med cirka 20 minuter kvar. Då trodde nog många att Assyriska skulle ge upp. Men icke. åtta minuter senare bombade Abu Bakarr Suma in reduceringen och de sista minuterna blev nerviga.
– Det målet var psykologiskt viktigt för dom såklart. Dom krigar för sin överlevnad och fick ett tryck på oss i slutet.

Men de riktigt stora chanserna uteblev och istället kunde evighetsmaskinen Alexis Bbakka väldigt snyggt chip-skjuta in spiken i kistan på tilläggstid.

Nu återstår det fyra matcher av Division 1 Norra och i nästa omgång väntar Sandviken borta för Umeå FC:s del.
– Sandviken har gått bra på slutet, så det blir säkert tufft. Men vi åker ner för att vinna, avslutar matchvinnaren.

Umeå FC – Assyriska FF 3-1 (1-0)
Målen: 1-0 (22) Simon Mårtensson (Alexis Bbakka), 2-0 (72) Simon Mårtensson (Adel Ziarat), 2-1 (78) Abu Bakarr Suma, 3-1 (90+1) Alexis Bbakka
Varningar Umeå FC: Emmanuel Yeboah Assyriska FF: Emil Larnesjö, Armin Tankovic