Umeå FC hade inga problem med att vinna träningsmatchen mot IFK Umeå under tisdagen, slutresultatet skrevs till 6-0 där matchen spelades 2×30 minuter.

Umeå FC var det bättre laget under hela matchen och det såg man redan från start när UFC Akademi-talangen Max Wolf Watz gjorde 1-0 efter elva minuter.
Umeå FC fortsatte jaga sitt andra mål i matchen och det kom genom Jerome Tibbling och innan första halvlek var slut så lyckades man göra 3-0 genom lagkapten Dillan Ismail.

Båda lagen gjorde en bra andra halvlek där IFK Umeå spelade lite bättre och skapade några målchanser men det var Umeå FC som var bäst på att ta vara på sina chanser och fortsatte att göra mål. 4-0-målet kom genom nyförvärvet Emmanuel Yeboah som gjorde sitt första mål i UFC:s tröjan.
5-0-målet kom genom ännu en Akademi-talang, Yoel Embaye.
Jerome Tibbling gjorde sitt andra mål i matchen med åtta minuter kvar av matchen.

Umeå FC slutade inte att vara aggressiva och hade kunnat gjort fler mål.

Umeå FC: s tränare Andrée Jeglertz var nöjd med lagets insats och tycker att det är kul att laget kunde göra mycket mål och skapa många lägen. Tränaren tyckte att de nya spelarna klarade sig bra och berömde Akademi-spelaren Max Wolz för en fin insats.
– Det var en kort match så det är viktigt att man får göra tidiga mål och jag tyckte att vi klarade oss bra.

På lördag spelar Umeå FC hemma mot division II-laget IFK Luleå. Matchstart klockan 16.00 på Umeå Energi Arena.

IFK Umeå – Umeå FC 0-6 (0-3)
Målen:
0-1 (12) Max Wolf Watz, 0-2 (19) Jerome Tibbling, 0-3 (28) Dillan Ismail, 0-4 (38) Emmanuel Yeboah, 0-5 (50) Yoel Embaye, 0-6 (53) Jerome Tibbling
Så spelade Umeå FC: Felix Marklund