En tidig vändning i den andra halvleken hjälpte inte. UFC Akademi kryssade mot Hemmingsmark.
– Som vanligt ägde vi spelet till stora delar, säger Mathias Johansson.

Exakt som Johansson säger så ägde UFC Akademi stora delar av matchen mot Hemmingsmark. Trots det gick man till halvtidsvila med 0-1 i baken men tidigt i den andra så behövde man bara några minuter för att vända på steken.
William Schultz stänkte distinkt upp kvitteringen i nättaket och sedan satte Mubiru Yahaya säkert 2-1 efter en fin frispelning av Anton Eriksson.
– Vi gjorde en halvskaplig första halvlek, och började sen riktigt bra i andra, berättar Johansson.

Men ett tveksamt domslut skulle bidra till att den här matchen slutade lika. I den 66:e minuten dömde domaren straff till Hemmingsmark inför förvånade Akademi-spelare, en straff som Anton Olofsson säkert satte till 2-2 vilket också blev slutresultatet.

UFC Akademi – Hemmingsmark IF 2-2 (0-1)
Målen:
0-1 (32) Anton Olofsson, 1-1 (52) William Schultz, 2-1 (55) Mubiru Yahaya, 2-2 (66) Anton Olofsson