Ett kryss (1-1) mot Enskede avslutade säsongen 2016 för Umeå FC:s del.
– Vi gör en bra bortamatch och förtjänade tre poäng, sade Robert Bergström efter matchen.

Det var en första halvlek som Umeå FC dominerade och borde också haft ledningen efter första 45 minuterna. Men närmare än Simon Mårtenssons friläge, fint framspelad av Erik Lundström, kom man inte.

Istället kunde Enskede jobba sig tillbaka in i matchen och också ta ledningen med 20 minuter kvar på en hörna. Men Umeå FC svarade snabbt och det var just nämnda Mårtensson som gjorde kvitteringen. Framspelad av Jens Stigedahl satte Mårtensson 1-1-bollen med ett välplacerat skott.

Med bara några enstaka minuter kvar höll sig Mårtensson framme igen men skyttekungens nick gick i stolpen och matchen slutade således 1-1.
– Jag är stolt över spelarna. Vi åker ner med ett minst sagt vingklippt lag och presterar en bra fotboll, sätter försvarsspelet och arbetar hårt i svåra yttre förutsättningar, sade Bergström.

Enskede IK – Umeå FC 1-1 (0-0)
Målen: 1-0 (71) Nicklas Gustafsson, 1-1 (73) Simon Mårtensson (Jens Stigedahl)
Varningar Enskede IK: Wilhelm Wiking Umeå FC: Fredrik Wennebro