Umeå FC vann träningsmatchen mot Täfteå IK med 4-0 under tisdagen. Matchtiden var 2×30 minuter då båda lagen inte ville riskera att få några skador.

Umeå FC gjorde en bra första halvlek och skapade många bra lägen. Laget pressade Täfteå och där man hade ett bra passningsspel och skapade många målchanser.
I slutet av den första halvleken kom matchens första mål genom Jens Stigedahl, fint framspelad av Alexis Bbakka.

Umeå FC fortsatte spela lika bra i andra halvlek och kunde pressa Täfteå ännu mer som hade svårt att skapa målchanser.

Tobias Sandström gjorde 2-0 till Umeå FC en kvart in i den andra halvleken och i matchens slutskede gjorde man även 3-0 genom Alexis Bbakka som gjorde en väldigt bra match.

I matchens sista minut var det Jens Stigedahls tur att briljera ännu en gång då han gjorde 4-0 till Umeå FC.

Tränaren Andrée Jeglertz var nöjd med lagets insats och tyckte att laget börjar ha tålamod i anfallsspelet.
-Vi hade tålamod i anfallsspelet idag och skapade många lägen och vi stressade inte upp oss, säger Jeglertz och fortsätter:
-Tålamod var en av nycklarna till att vi skapade så många lägen i anfallsspelet, avslutar han.

Albin Näslund och Alex Lundgren gjorde sin A-lagsdebut i matchen mot Täfteå. Foto: Markus Wikström

Spelarna Max Wolf Watz, Alex Lundgren och Albin Näslund från Umeå FC Akademi fick spela dagens träningsmatch och tränaren Jegletz var nöjd över deras insats under tisdagen.
-De gjorde bra ifrån sig.

Jens Stigedahl som stod för två mål tycker att det är viktigt att de kunde göra så många mål och att det är bra att få spela mot Täfteå IK.
-Täfteå är ett bra lag och vi fick jobba på saker som vi ville göra, säger Stigedahl.

Stigedahl är nöjd över sin egen insats i dagens match.
-Det var länge sen jag gjorde två mål på en match så jag får vara jättenöjd, säger han.

Nästa match går av stapeln på lördag då Umeå FC möter Team TG på Umeå Energi Arena. Matchstart klockan 16.00.

Täfteå IK- Umeå FC 0-4 (0-1)
Målen: 1-0 (21) Jens Stigedahl (Alexis Bbakka) , 2-0 (47) Tobias Sandström (Alexis Bbakka), 3-0 (60) Alexis Bbakka (Alex Lundgren), 4-0 (63) Jens Stigedahl (Albin Näslund)