Umeå FC åkte på en tung förlust när laget gästades av tabelltrean Karlstad BK under söndagen.
— En bra match mellan två bra lag, säger tränaren Magnus Henrysson.

Båda lagen skapade bra lägen i den första halvleken men inget av lagen lyckades göra mål och första halvlek slutade 0-0.

I den andra halvleken kom Umeå FC vassare ut och skapade bra lägen. Men det var dock gästerna som tog ledningen i den 70:e minuten genom Oskar Alvers.
Tolv minuter senare kvitterade hemmalaget när Yoel Embaye passade till Emmanuel Yeboah som sköt från distans. Men gästerna gjorde dock 1-2 några sekunder senare. Umeå FC fortsatte att jaga på men säsongens andra förlust på hemmaplan var ett faktum.
— En bra division 1-match mellan två bra lag där Karlstad får åka hem med tre poäng, det är surt så klart.
Jag tycker vi skapade chanser för att vinna. Spelmässigt har jag inget att klaga på, det är bara mål som saknades, säger Magnus Henrysson som berömmer Emmanuel Yeboah för en bra insats.

Umeå FC ligger kvar på andraplats med 46 poäng, fyra poäng ned till trean Karlstad BK och åtta poäng upp till serieledarna Akropolis IF som kryssade hemma mot FC Linköping City med 0-0.

Nu väntar ännu en hemmamatch för Umeå FC:s del då BK Forward står för motståndet den 22 september.

Division 1 Norra, Omgång 23
Umeå FC – Karlstad BK 1-2 (0-0)
Målen:
0-1 (70) Oskar Alvers, 1-1 (82) Emmanuel Yeboah (Yoel Embaye), 1-2 (83) Liridon Selmani
Varningar Umeå FC: Anton Eriksson, Deniz Yaldir Karlstad BK: Sebastian Bellander
Publik: 735 på Umeå Energi Arena