SHARE

Umeå FC-tränaren Andrée Jeglertz tvingades se sitt lag släppa in ett mål mer eller mindre på direkten och själva vänta en bra bit in på tilläggstid innan det rättvisa segermålet producerades.
– Det är självklart mycket som går att diskutera och göra bättre, men vi är ju det bättre laget i dag, summerade Andrée riktigt.

Att tidigt hamna i underläge är dock aldrig roligt och inte heller lätt i en fotbollsmatch.
– Självklart inte och det har också hänt oss lite väl ofta, men jag tycker att spelarna ska ha all heder av den karaktär de visar upp och på vilket sätt vi kommer tillbaka in i matchen efter den jobbiga starten, sa Umeå FC-tränaren som in till halvtidsvilan i alla fall hade med sig en poäng.
– Och där hade vi ett bra snack och en bra tanke inför andra och jag tycker också att vi då i grova drag agerade bra mot ett disciplinerat IFK Luleå som spelade tight, menade Andrée.

Forwardsduon Alexis Bbakka och Simon Mårtensson hade båda ett par bra mummasmakande målmöjligheten, men där bolluslingen gick just utanför stolparna på Luleås målram och när UFC:arna sköt distinkt från distans gick skotten tyvärr nästan rakt igenom mitt i famnen på Luleås burväktare Vladimir Sudar.
– Simon och Alexis gjorde en mycket bra match båda två, kom fram i fina lägen och att det inte blev fler mål i ett tidigare skede, ja, det får vi spara till nästa match.
– Sen blev det i alla fall en liten välkommen Ola Toivonen-effekt där till slut, skrattade Andrée och syftade givetvis på Bbakkas segerlobb till 2-1 då klockan visade 91.40.

Summa summarum tre poäng till Umeå FC-samlingen 2017.
– Nu gläds vi över och njuter av detta, sen är det fullt fokus mot nästa match hemma mot Armeiska Syrianska på söndag. Det är lite trist och klyschigt att resonera på det sättet, men det är verkligheten, det är inget annat än nästa match som är intressant, avrundade Jeglertz.