Umeå FC Akademi förlorade det första mötet i kvalet till division 2 mot IFK Umeå med 0-2 under lördagen efter en dålig och slarvig förstahalvlek.

Förutsättningarna var inte det bästa inför lördagens match då det var snöig, blåsigt och kallt, men trots det kändes båda lagen taggade ut och kunde göra en spännande match.
Lördagens match hade två ansikten då gästande IFK Umeå tryckte på och var jättefarliga på fasta situationerna. Bortalaget hade fria ytor att springa på och gick till pausvila med en 0-2-ledning.
I den andra halvleken kom UFC Akademi vassare ut och stod för heta lägen medan IFK Umeå var osinnliga och backade hem.

Första halvlek var IFK Umeå bättre på att vinna dueller och utnyttja sina chanser. Gästerna tryckte på väldigt mycket och kunde ta ledningen i den 17:e spelminuten genom Emil Persson.
UFC:s Max Wolf-Watz var tvungen att lämna matchen efter han fått en smäll.
IFK Umeå jagade på för sitt andra mål för matchen och den kom på en fast situation efter UFC:s målvakt Marcus Hällgren inte kunde hålla bollen och Samuel Wiklund rullade in 0-2 i retur i den 39:e minuten.
IFK Umeå var närmare 0-3 än UFC Akademi var 1-2 och första halvlek slutade 0-2 till bortalaget.

I den andra halvleken var UFC Akademi det bättre laget men många farliga anfall redan från start. IFK Umeå var lite avvaktande och koncentrerade sig på försvarsspel. Hemmalaget gjorde allt man kunde för att kunna reducera matchen och det var man nära att lyckas med efter ett kanonskott som träffade ribban. UFC Akademi gav sig inte och attackerade bortalaget ännu mer men utan utdelning och IFK Umeå vann det första mötet med 0-2 efter en stark första halvlek.

UFC Akademi-tränaren Jörgen Sundberg om matchen:
– Jag tycker att vi gör en helt okej match, IFK Umeå är ett bra lag med bra organisation som gör det svårt för oss idag.

Vad tar ni med er från den här matchen?
– Att försöka minska de egna misstagen och låta motståndarna skapa sina egna chanser.

Max Wolf-Watz var tvungen att lämna matchen. Hur är läget med honom?
– Pratade med honom efter matchen men det är för tidigt att säga hur prognosen ser ut.