Med 20 minuter kvar gjorde Samuel Kroon ett av säsongens snyggaste mål när han knorrade in 1-1 i bortre burgaveln. Men det räckte inte till poäng. Akropolis vann seriefinalen med 2-1.

Spånga IP bjöd upp till seriefinal när Umeå FC gästade serieledande Akropolis. Umeå FC var i princip tvungna att vinna för att inte släppa iväg Akropolis i tabellen, men man fick en mardrömsstart på matchen. Efter slarv i försvarsspelet så gjorde hemmalaget 1-0 genom Christian Rubio Sivodedov.

Det var en jämn match där lagen bytte bollinnehav fram och tillbaka, det utan att skapa några farliga målchanser.

Med 20 minuter kvar slog dock blixten ner på Spånga IP. Samuel Kroon fick en praktträff och knorrade in kvitteringen i bortre burgaveln.

Men sedan kom kallduschen för Umeå FC. Marcus Haglind Sangré nickade in segermålet för Akropolis på en hörna med tio minuter kvar att spela.

En tung förlust för Umeå FC som trots det fortfarande innehar andraplatsen i tabellen, fyra poäng före Karlstad BK.

Division 1 Norra, omgång 25
Akropolis IF – Umeå FC 2-1 (1-0)
Målen: 1-0 (10) Christian Rubio Sivodedov, 1-1 (70) Samuel Kroon (Emmanuel Yeboah), 2-1 (78) Marcus Haglind Sangré
Varningar Akropolis: Nicklas Lindqvist, David Zlotnik, Nicklas Maripuu Umeå FC: Anton Eriksson