Publiken bjöds på en riktigt målfest när Umeå FC förlorade borta mot Arameisk-Syrianska. Slutresultatet skrevs till 5-3(!) för hemmalaget Arameisk.

Den första halvleken hade knappt hunnit starta innan A-Syrianskas Matias Alberto Sanchez Herrera helt ostört fick nicka in 1-0 till hemmalaget. Svaret från Umeå FC skulle komma snabbt då Mikael Wikström förvaltade Erik Lundströms fina passning. Men A-Syrianska återtog ledningen efter 21 minuter och återigen var det Matias Alberto Sanchez Herrera som gjorde målet. Slagväxlingen mellan lagen skulle fortsätta halvleken ut. Efter halvtimmen kvitterade Simon Mårtensson till 2-2 efter en hörna och fem minuter före halvtidspausen gjorde även Mårtensson 3-2 efter att Lundström återigen stått för en fin assist.

Känslan var att målproduktionen inte skulle ta slut i den andra halvleken och så blev det heller inte. Men tyvärr för Umeå FC:s del var det bara Arameisk-Syrianska som hade krut kvar i sin bössa. Först kvitterade Nahir Oyal till 3-3 sen gjorde Charbel Ceylan 4-3 till hemmalaget. Efter det kunde Umeå FC inte svara utan istället punkterade Nahir Oyal matchen då han satte 5-3 med sju minuter kvar.

Nu väntar ett riktigt klassikermöte på söndag då serieledande IK Brage kommer på besök.

Arameisk-Syrianska – Umeå FC 5-3 (2-3)
Målen: 1-0 (9) Matias Alberto Sanchez Herrera, 1-1 (12) Mikael Wikström (Erik Lundström), 2-1 (21) Matias Alberto Sanchez Herrera, 2-2 (28) Simon Mårtensson (Yoon Soo-Yong), 2-3 (41) Simon Mårtensson (Erik Lundström), 3-3 (57) Nahir Oyal, 4-3 (65) Charbel Ceylan, 5-3 (83) Nahir Oyal
Varningar: Arameisk Syrianska: Ivo Öjhage Umeå FC: Felix Adjei