Umeå FC föll med uddamålet i bortamötet med Carlstad United.

Carlstad United bjöd in till en tung och ojämn gräsplan när Umeå FC gästade seriefemman. Det var inge vidare skönspel från något utav lagen och kanske var det inte konstigt att matchens första mål föll efter en hörna. Umeå FC glömde helt bort en fristående Govand Haidar som snyggt kunde trycka in ledningsmålet för hemmalaget med ett hårt volleyskott.

Umeå FC försökte vara kreativ men det var svårt på det ojämna underlaget och man skapade inte särskilt mycket målchanser.

Tio minuter in i den andra halvleken utökade sedan den förre UFC-spelaren Alexis Bbakka ledningen till 2-0, det efter att Viktor Frodig olyckligt tappat bollen mellan händerna.

Ju längre matchen led så tryckte Umeå FC tillbaka Carlstad United i jakten på en reducering. Man skapade några halvchanser men hade svårt att hitta 100%-iga målchanser.

Men en reducering skulle komma. Isaac Boye nådde högst på en hörna och fick se bollen just och pass passera mållinjen. Men reduceringen kom försent och man fick aldrig chansen att hitta en kvittering.

Förlusten till trots så har Umeå FC två poäng ner till närmast jagande lag (Karlstad BK) när det återstår tre omgångar av Division 1 Norra.