Umeå FC knep, trots en man mindre på banan, en poäng i bortamötet mot Sollentuna. Alexis Bbakka blev poängräddare när han nickade in 1-1 med fem minuter kvar att spela.

Annars kändes det som att detta var en match som Umeå FC skulle vunnit. Man gör en strålande första halvlek med aggressiv press och fint spel, vilket ställde till stora problem för Sollentuna. Man skapade också två gyllene målchanser men både Bbakkas skott och Freitas da Silvas nick gick tätt utanför.

Istället höjde sig hemmalaget i den andra halvleken och via ett drömmål av Henri Offia så tog man också ledningen. Umeå FC var just där och då i otakt och spelet tillhörde Sollentuna och inte blev det ljusare av att Isaac Freitas da Silva fick ett rött kort med tio minuter kvar. Men Umeå FC kom ändå tillbaka.

Med fem minuter kvar slog Jens Stigedahl ett perfekt inlägg som Alexis Bbakka styrde in med pannan, 1-1.
Matchen slutade oavgjort och Umeå FC tog med sig en stark poäng, med tanke på hur matchen utvecklade sig, hem till Umeå.

Nu väntar lokalderby mot Team TG på måndag. Matchstart klockan 19.00 på Umeå Energi Arena.

Sollentuna FK – Umeå FC 1-1 (0-0)
Målen: 1-0 (55) Henri Offia, 1-1 (85) Alexis Bbakka
Varningar Sollentuna: Henri Offia, Samuel Holm Umeå FC: Dillan Ismail
Utvisning Umeå FC: Isaac Freitas da Silva