Umeå FC Akademi blev överkörda av Piteå IF när lagen möttes på onsdagen där siffrorna blev 1-7 till Piteå.

UFC Akademi slarvade för mycket i den första halvleken och hade svårt att skapa chanser mot ett starkt Piteå som spelade enkelt och bortalaget gick till pausvila med en 0-3-ledning.

I den andra halvleken försökte UFC Akademi studsa tillbaka men Piteå kändes farligast och efter 25 spelade minuter stod redan 0-6 till bortalaget.
UFC Akademi kunde dock reducera genom Albin Näslund i den 87:e minuten. Men minuten senare utökade Piteå till 1-7 vilket också blev slutresultatet.

I nästa omgång (3 juni) väntar säsongens tredje Umeå-derby för UFC Akademi då IFK Umeå står för motståndet. Matchen spelas på Vildmannavallen.