Umeå FC Akademi kryssade i seriepremiären hemma mot topptippade IFK Luleå på lördagen där slutsifforna skrevs till 1-1.
– Vi står bra mot dem, säger matchhjälten William Andersson-Junkka.

En väldigt intensiv första halvlek med klara målchanser från båda håll.
UFC Akademi började bättre och skapade en del heta lägen i de första 15 minuterna.
Men det var ändå bortalaget som tog ledningen när Max Wårell tryckte in 0-1 i den 12:e minuten. Hemmalaget ville ha offside men domaren Magnus Wiklund godkände målet.

UFC Akademi gick ner i tempo efter Luleås första mål och blev tillbakapressade av bortalaget som började hota mer och mer. Luleå var nära att utöka ledningen på en hörna men bollen träffade stolpen. UFC Akademi forcerade för en kvittering men låg under med 0-1 inför den andra halvleken.

I den andra halvleken fortsatte båda lagen att skapa farliga lägen men lagen hade svårt att komma till avslut.
Matchen närmade sig sitt slut när UFC-spelaren William Andersson-Jukka sköt ett kanonskott utanför straffområdet och 1-1 var ett faktum.

– Vi började bra men vi fick ingen utdelning, det var lite otur att de gjorde 1-0. Men vi står bra mot dem, 1-1 var ett välförtjänt resultat, säger William Andersson-Junkka som gjorde sitt första mål för säsongen och fortsätter:
– Det var kul att jag fick göra mål på en sådan här viktig match mot favorittippade Luleå, känns bra att komma in och göra lite skillnad.

I nästa omgång (14 april) gästar UFC Akademi IFK Östersund.

Umeå FC Akademi – IFK Luleå 1-1 (0-1)
Målen: 0-1 (12) Max Wårell, 1-1 (90+3) William Andersson-Junkka
Publik: 173 i Umeå Energi Arena