Umeå FC Akademi förlorade borta mot serieledarna IFK Luleå på torsdagen med 2-1 när lagen möttes för andra gången den här säsongen.

Inför torsdagens bortamatch åkte UFC Akademi utan någon A-lagsspelare men laget spelade ändå en offensiv och bra fotboll mot ett starkt IFK Luleå.
Men det var hemmalaget som inledde matchen bäst och tog ledningen efter fem minuters spel genom Isak Abrahamson som nickade in 1-0.
UFC Akademi forcerade för en kvittering men låg under med 1-0 inför den andra halvleken.

I den andra fortsatte Umeå-killarna att kriga på och kvitteringsmålet kom genom Albin Näslund på en straff i den 64:e minuten.

Gästerna hade lägen för flera mål men lyckades inte ta vara på chanserna och hemmalaget satte spiken i kistan när Isak Abrahamsson skickade in sitt andra mål för dagen i slutminuterna.

UFC Akademi ligger på en tiondeplats och går nu på uppehåll. Laget spelar igen den 5 augusti mot Täfteå IK på bortaplan.

Division 2 Norrland, Omgång 15
IFK Luleå- Umeå FC Akademi 2-1 (1-0)
Målen:
1-0 (5) Isak Abrahamsson, 1-1 (64) Albin Näslund (straff), 2-1 (80) Isak Abrahamsson.
Varningar IFK Luleå: Patrik Pettersen, Joe Massey UFC Akademi: William Berglin, Alex Buaim Hansson.