Umeå FC Akademi förlorade säsongens andra derby när laget mötte IFK Umeå på Vildmannavallen på måndagen. UFC ledde med 1-2 inför den andra halvleken men föll tillslut med 4-2.
— Jag tycker kanske att vi förtjänade vinna, säger tränaren Edvin Erfanian.

Umeå FC Akademi inledde matchen med hög press och ägde mycket boll de första 20 och tog ledningen efter mål av William Berglin i den 22:a spelminuten.

Men fem minuter senare lyckades IFK Umeå kvittera till 1-1 genom William Rönnlund.

UFC fortsatte att föra spelet och tog ledningen igen efter ett fint anfall där Victor Kamf serverade Joel Karlsson som skickade in 1-2 vilket också blev pausresultat.

I den andra halvleken fortsatte UFC Akademi att vara det bättre laget och kunde ha gjort flera mål till men bortalaget hade svårt att ta vara på chanserna.

IFK Umeå växte in i matchen och skapade heta lägen de sista 20. Hemmalaget lyckades göra två snabba mål och i matchens sista minut satte IFK:s Samuel Wiklund spiken i kistan med sitt 4-2-mål.

UFC Akademi-tränaren Edvin Erfanian var trots förlust nöjd med lagets insats.
— Vi gör en bra match överlag, men vi släpper in billiga mål och det får man acceptera så är det, säger han och fortsätter:
— Vi kände inte att de var så farliga, vi tyckte att vi hade ganska bra kontroll på matchen. Jag tycker kanske att vi förtjänade vinna.

Nu har laget två raka förluster men tränaren är inte orolig.
— Vi ska fortsätta spela vårt spel, säger han som hyllar Joel Karlsson.
— Han gör en magisk insats.

I nästa omgång (den 8 juni) väntar IFK Timrå på bortaplan.

IFK Umeå – Umeå FC Akademi 4-2 (1-2)
Målen:
0-1 (22) William Berglin, 1-1 (27) William Rönnlund, 1-2 (41) Joel Karlsson (Victor Kamf), 2-2 (78) Erik Höglin, 3-2 (83) Robert Lidström, 4-2 (90) Samuel Wiklund.