UFC Akademi åkte på en tung förlust hemma mot Täfteå IK med 1-2 i slutminuterna på torsdagen. Hemmalaget var det bättre laget men det var Täfteå som fick jubla till slut när lagets nyförvärv Elias Malm Sandberg blev matchhjälten.
– Det känns jävligt tungt, säger UFC Akademi-tränaren Henrik Andersson.

Ibland speglar slutresultatet inte matchbilden. Så kan man väl sammanfatta matchen mellan UFC Akademi och Täfteå IK där båda lagen drabbades av många skador.
– Vi gör en ganska bra prestation och det känns som att vi gör tillräckligt för att ta tre poäng, säger Henrik Andersson och fortsätter:
– Så otur att våra killar åker på de skadorna.

Det var minst sagt en jämn första halvlek där man fick se två hungriga lag som ville mycket. Täfteå inledde matchen bäst och tog ledningen i den tredje minuten efter att UFC-målvakten Hugo Forsgren passade fel och Täfteå-spelaren Benjamin Zakrisson kunde lätt trycka in 0-1.

UFC Akademi jagade en kvittering och den kom efter mål av Albin Näslund i den 33:e minuten. Albin fick några minuter senare lämna planen efter han fått en smäll.

Hemmalaget tryckte på och skapade lägen för att göra ytterligare mål, men den första halvleken slutade 1-1.

I den andra halvleken var det UFC Akademi som spelade bättre. Täfteå blev tillbakapressade och hade svårt att studsa tillbaka.
– Jag sa till killarna att vi skulle fortsätta gasa på inför den andra halvleken.

Och det gjorde hemmalaget som skapade riktiga farliga lägen men fick ingen utdelning och istället så var det TIK som gjorde 1-2 med bara fyra minuter kvar av matchen och förlust för UFC Akademi var ett faktum.
– Vi har bra koll på dem och de hotade inte oss. Jag tycker att vi förtjänade minst en poäng, säger tränaren som vill att laget ska glömma den här matchen så fort så möjligt och ladda om batterierna.
– Det kommer nya matcher och fortsätter vi spela så här då kommer vi att ta många poäng, avslutar tränaren Henrik Andersson.

I nästa omgång (27 april) blir det ännu ett derby som väntar UFC Akademi när de möter Sandviks IK på bortaplan.

Division 2 Norrland, Omgång 3
UFC Akademi – Täfteå IK 1-2 (1-1)

Målen: 0-1 (3) Benjamin Zakrisson, 1-1 (33) Albin Näslund, 1-2 (86) Elias Malm Sandberg.