Det vankades Umeå-derby på fredagskvällen. Men någon klang-och jubel-föreställning blev det aldrig. Matchen mellan Team TG och Umeå FC skuttade mållöst, 0-0.

Umeå FC kom till derbyt med 10 raka matcher utan förlust samtidigt som man ville behålla avståndet ner till tredjeplacerade Akropolis. Team TG och sin sida var i poängbehov då nedflyttningsstrecket har krypet allt närmare på sistone.

Det var också Team TG som fick matchens första farlighet men Yann Fillion räddade snyggt Jonatan Wibergs skott.
Annars var det inget ordnad spel inledningsvis utan mycket längre, läs säkerhetsspel, bollar av båda lagen.

Nästa mållchans fick Umeå FC och Felix Adjei men närskottet täcktes av Mathias Åkerlund. Annars var det en halvlek utan något speciellt tempo och de riktigt farliga målchanserna saknades.

Umeå FC startade den andra halvleken bäst och Isaac Freitas da Silva fick ett bra läge redan efter fem minuter men Team TG:s målvakt Ahmed Al-Fadhli klarade. Fem minuter senare testade Felix Adjei från distans men skottet smet utanför.

Ju längre halvleken gick ju mer tog Umeå FC över. Med 20 minuter kvar skapade Umeå FC sin bästa målchans. Alexis Bbakka tog snyggt med sig bollen på bröstet och kom fri med Al Fadhli men avslutet hamnade rakt på Al Fadhli.

I slutet av matchen såg Team TG:s spelare slitna ut och man kunde räkna till hela sju spelare som hade krampkänning i hemmalaget.

Men Umeå FC lyckades aldrig vaska fram de riktigt farliga målchanserna för att avgöra den här tillställningen och 0-0 var rättvist i slutändan.

Team TG – Umeå FC 0-0 (0-0)