I en jämn och rätt chansfattig match slutade toppmötet mellan Sandviken och Umeå FC mållöst, 0-0.

Det var ett Umeå FC som kom till Jernvallen med en liten sviktande form (förluster mot Sollentuna och Luleå) i bagaget. Det visade dock sig inte på planen då det var Umeå FC som spelmässigt tog tag i initiativet. Den första chansen kom dock till Sandviken och den förre UFC-anfallaren Leo Englund, men skottet gick strax utanför.

Umeå FC bästa chans i den första halvleken kom efter slarv i Sandviken-försvaret som Samuel Kroon sånär kunde utnyttja.

Sandviken höjde sig spelmässigt i den andra halvleken men överlag var det en väldigt jämn match med två bra försvar. Närmast utdelning i den andra halvleken var Deniz Yaldir två gånger om. Först med en nick som gick strax utanför och sedan ett fint skott som förre UFC-målvakten Tim Markström gjorde en bra räddning på.

När klockan hade tickat upp på 97:e spelminuten kom så matchens bästa läge, men Leo Englunds nick gick strax utanför och domaren blåste av matchen.

Matchen slutade således 0-0, vilket man får se som rättvist. Viktigt för Umeå FC att få hålla nollan efter sex insläppta mål på de två senaste matcherna.

Sandvikens IF – Umeå FC 0-0 (0-0)