Trots en tidig ledning och en utvisning för Syrianska så lyckades inte Umeå FC bärga tre poäng från Södertälje. Mötet med Syrianska FC slutade 1-1.

Umeå FC fick en drömstart i bortamötet med Syrianska. Redan i den första minuten slet sig Alexis Bbakka lös från sin motståndare och la in 1-0 till bortalaget.

Syrianska kvittering kom halvtimmen senare efter att en Sebastian Rajalakso-frispark träffat ribban och landslagsmeriterade anfallaren Mathias Ranégie nickat in bollen från nära håll.

I första halvlekens slutskede försökte Success Chimankpa Nwosu filma till sig en straff för Syrianska men istället fick han sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.

Umeå FC spelade hela den andra halvleken med en man mer och man hade chanser för att få in en ledningsboll. Absolut närmast var inhoppande Jerome Tibbling då han kom först på ett Millbert-inlägg men Syrianskas målvakt Dejan Garaca stod för en fantastiskt räddning.

Matchen slutade således 1-1 och nu väntar Karslund hemma på lördag. Matchstart klockan 15.00.

Syrianska FC – Umeå FC 1-1 (1-1)
Målen: 1-0 (1) Alexis Bbakka, 1-1 (25) Mathias Ranégie
Varningar Syrianska FC: Success Chimankpa Nwosu, Sebastian Rajalakso, Sani Tahir Tahir Umeå FC: Dillan Ismail
Utvisning: Success Chimankpa Nwosu
Publik: 239 på Södertälje Fotbollsarena