Umeå FC kunde inte stoppa seriesuveränen IK Brage på bortaplan. Hemmalaget vann med 3-0 och har nu imponerande sex segrar i inledningen av division 1.

Umeå FC ville studsa tillbaka efter derbyförlusten senast mot Team TG men alla visste att det skulle bli en väldigt tuff uppgift mot serieledande IK Brage på bortaplan.
Hemmalaget gjorde 1-0 redan efter 17 minuter då Memocan Elalmis klev in från sin kant och sköt in ledningsbollen. Efter målet jämnade Umeå FC dock ut spelet men utan att vaska fram några riktiga farliga lägen.
Med halvtimmen kvar utökade hemmalaget sin ledning och det på nästan ett identiskt sätt som 1-0-målet. Den här gången var det Anton Lundin som kom in från sin kant och sköt där bollen letade sig in vid Felix Marklunds första stolpe.
– Jag tycker vi gjorde en helt okej match i 60 minuter, sedan blir det lite hawaii-fotboll när Brage får in 2–0, just innan känns det som att vi är närmare en kvittering, säger Andrée Jeglertz.

Brage gjorde också 3-0 innan domaren blåste av matchen. Om man ska ta med sig något positivt så är det att Modou Lamin Sillah är tillbaka i spel efter sin skada.
Riktigt skönt att ha honom tillbaka, och det tar vi med oss, säger Andrée Jeglertz.

Lukas Adolfsson gjorde även sina första minuter för klubben i seriesammanhang då han ersatte Axel Fällman (skada i baksida lår) i den första halvleken.
– Det var roligt att få se honom på planen för första gången, en intressant spelare med fin vänsterfot och stor potential, säger Jeglertz.

Nu väntar Nyköping BIS på hemmaplan i nästa omgång för Umeå FC.

IK Brage – Umeå FC 3-0 (1-0)
Målen: 1-0 (17) Memocan Elalmis, 2-0 (58) Anton Lundin, 3-0 (66) Johan Eklund
Varningar IK Brage: Memocan Elalmis Umeå FC: Jens Stigedahl, Yoon Soo-Yong