Umeå FC Akademi förlorare sin andra raka match när Bergnäsets AIK kom på besök under lördagen. Siffrorna skrevs till 2-3.

Det var en jämn match från början till slut men det var bortalaget Bergnäsets AIK som var bäst på att ta vara på sina chanser, framför allt i andra halvlek.

Bortalaget tog ledning efter sex minuter i första halvlek.
Umeålaget fortsatte jaga på och var vid fler tillfällen nära att kvittera men bollen ville inte komma in.

Men Victor Kamf gjorde 1-1 till UFC Akademi efter 35 minuter, men några minuter senare tog Bergnäset ledning igen.

Hemmalaget reagerade snabbt och de behövde bara en minut för att kvittera matchen igen till 2-2 med ett fint mål av Viktor Kamf som skickade bollen över målvakten.

Den andra halvleken var lika jämn och båda lagen var aggressiva och hungriga efter mål.

UFC Akademi fick se bortalaget ta ledning för tredje gången och vinna matchen med 2-3.
– Bergnäset gjorde det bra och tog ledningen tre gånger emot oss idag, säger Umeå FC Akademi-tränaren Jörgen Sundberg.

Vad var det som inte gick så bra idag?
– Viljna hos spelarna, de förlitar sig på att någon annan ska göra allting. Man måste göra sitt bästa själv innan man kan hjälpa någon annan, avslutar Jörgen Sundberg som berömmer Victor Kamf för en bra insats.

Den 19 maj gästar Umeå FC Akademi Infjärdens SK kl. 14.00 på LF Arena.

Umeå FC Akademi – Bergnäsets AIK 2-3 (2-2)
Målen
: 0-1 (6) Johan Zakariasson, 1-1 (35) Victor Kamf, 1-2 (38) Peter Ekman, 2-2 (39) Victor Kamf, 2-3 (52) Peter Ekman