SHARE
Alexis Bbakka. Foto: Jan Hofverberg

Alexis Bbakka hade ett flertal målmöjligheter i hemmamatchen mot IFK Luleå, men väntade till andra tilläggsminuten innan han satte dit den.
– Jag var helt inne på att vi skulle göra ett segermål, men i dag var det svårt på grund av regnet, menade matchhjälten.

Alexis Bbakka hade, precis som forwardskollegan Simon Mårtensson, ett par riktigt vassa möjligheter, men det ville sig inte direkt i avslutningarna.
Med 1-1 på resultattavlan in i tilläggsminut nummer två kom Bbakka plötsligt som en blixt från himmel ”halvfri” från höger mot IFK Luleås målvakt Vladimir Sudar. Detta på en långboll från Erik Lundström.
Det återstod då bara en spark av matchen och…
– Jag visste precis hur jag skulle göra, att jag skulle lobba, sa Alexis som slog på en hög lobb som med marginal gick över Sudar, studsade just före mållinjen och upp i nättaket.
Klockan visade då 91.40 och efter hemmaspelarnas jubel blåste domherren av matchen direkt vid IFK Luleås följande avspark.
– Vi var bra i dag och värda segern, sa Ugandakillen som här gjorde sitt andra seriemål för Umeå FC.

Erik Lundström slet sin vana trogen rejält på Umeå FC:s mittfält.
– Det blev en tuff start i dag också, men jag tycker att vi jobbar oss bra in i matchen och trycker ner Luleå rejält, sen kunde vi ju ha fått mer utdelning tidigare under matchen. I halvtid hade vi ett bra snack om att vi skulle skruva upp tempot, men vi lyckades väl inte helt och hållet med det.
Efter att Umeå FC skapat, men tillika sumpat, ett antal målchanser och matchuret tickat oerhört kvickt så började nog många tro att det skulle bli delad pott i detta prestigeladdade derby.
– Och då avgör vi på allra sista sparken, det är för bra för att vara sant, men vi var värda det, tyckte Erik och tillade:
– För vi var ju det klart starkaste laget sett över 90 minuter.