Umeå FC:s drömstart räckte inte. Man inkasserade årets första förlust i bortamötet med Carlstad United. Slutresultatet skrevs till 3-1 (1-1).

Annars fick Umeå FC en riktig drömstart på matchen. Alexis Bbakka placerade in 1-0 redan efter tre minuter. Bara några minuter senare var han centimeter ifrån att utöka bortalagets ledning men bollen smek precis utanför stolpen. För att tala klarspråk så var Umeå FC klasser bättre än Carlstad United under stora delar av den första halvleken.

Men sen kom det några ödesdigra minuter som på sätt och vis satte avtryck för resten av matchen. Först missade Jerome Tibbling ett friläge sen prickade Henrik Millbert ribban och istället för 2-0 fick Carlstad United straff i slutminuterna av den första halvleken, en straff som man förvaltade genom Linus Almqvist.

Man kan säga att den i den andra halvleken var det ombytta roller. Nu var det Carlstad som var det klart bättre laget och Umeå FC fick inte igång varken passningsspel eller rörelse. 2-1 till hemmalaget kom som ett brev på posten när Oscar Lander dundrade in bollen från nära håll, otagbart för Andriy Fedorenko som gjorde sitt första framträdande i Umeå FC.

Matchen avgjordes helt och hållet när Alex De Carolis oturligt styrde in 3-1 i eget mål i den 73:e spelminuten och Umeå FC:s första förlust under 2018 var ett faktum.

Nu väntar ytterligare en bortamatch när Umeå FC möter Akropolis på söndag den 6 maj.

Carlstad United – Umeå FC 3-1 (1-1)
Målen: 0-1 (3) Alexis Bbakka (Isaac Freitas da Silva), 1-1 (43) Linus Almqvist, 2-1 (57) Oscar Lander, 3-1 (73) Självmål
Varningar Carlstad United: Uchenna Ike, Simon Klänge Umeå FC: Seif Kadhim, Henrik Millbert